Werkplaats

Aircoservice

Veilig rijden in de winter en de zomer? Wel met de aircoservice van Bakker Auto Centrum Winsum!

De airco is een belangrijk onderdeel van uw auto, dit systeem zorgt namelijk voor uw comfort én veiligheid tijdens alle weersomstandigheden. In de zomerperiode zit u fris achter het stuur en in de winterperiode beslaan de autoruiten niet.

Doordat de airco zoveel bijdraagt aan uw comfort en veiligheid, is het belangrijk dat u het systeem goed onderhoudt. Laat daarom geregeld een aircoservice uitvoeren bij Bakker Auto Centrum Winsum.

 

Aircoservice in de zomer- en winterperiode

Is er een hittegolf in Nederland of tijdens uw vakantie? Wist u dat een bestuurder 20 procent trager reageert bij temperaturen boven de 35 graden? De airco zorgt dus voor een goede reactiesnelheid. Daarnaast zit u heerlijk fris in de auto.

In de winter hebben we vaker te maken met nat en koud weer. Door de warme vochtige lucht die van u afkomt, ontstaat er condens op de voorruit. Hierdoor  beslaan uw ruiten en ziet u niets meer. Door het aanzetten van de airco zit er minder vocht in de lucht, waardoor u snel schone ramen heeft. Bovendien blijft het systeem in goede conditie als u met regelmaat de airco aanzet.

 

Koudemiddel in de airco

Het koudemiddel in uw aircosysteem heeft meerdere functies, namelijk voor het koelen, maar ook voor het smeren van alle draaiende onderdelen. Een aircosysteem, welke regelmatig wordt gebruikt, verliest 10 procent koudemiddel per jaar. Bij teveel verlies loopt het systeem droog. Als gevolg heeft u dure reparaties. Dit kunt u gemakkelijk voorkomen met een aircoservice.

 

Wat gebeurt er tijdens een aircoservice en wat zijn de kosten?

Tijdens een aircoservice controleren de specialisten uw systeem op de volgende punten:

  • Of uw airco naar behoren functioneert
  • Of uw interieurfilter schoon is
  • Uw airco wordt weer bijgevuld

De prijs voor het uitvoeren van deze service met koudemiddel R134a is €129,- inclusief Btw.

De prijs voor het uitvoeren van deze service met koudemiddel R1234yf is €249,- inclusief Btw.

Afspraak maken?

Wilt u, uw airco goed werkend houden? Plan dan snel een afspraak in bij Bakker Auto Centrum Winsum. Neem contact met ons op of bel naar 0595-422181. Onze aircospecialisten staan graag voor u klaar!

Contact opnemen

Open chat
Welkom, heeft u vragen?
Welkom bij Bakker Auto Centrum Winsum, waarmee kunnen wij u van dienst zijn?