Werkplaats

Bandenwissel

De bandenwissel is elk voor- en najaar weer nodig, vooral als u veilig de weg op wilt gaan. U rijdt veiliger met zomerbanden als de temperatuur boven de 7 graden komt. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt of het is buiten koud en nat, dan is het aan te raden om met winterbanden te rijden. Ieder jaar wisselen 3,2 miljoen Nederlanders hun autobanden, voorkom wachten en plan tijdig een afspraak voor uw bandenwissel bij Bakker Auto Centrum Winsum.

Zomerbanden
In de zomer lopen de temperaturen soms op tot boven de 30 graden. Met zulke temperaturen is het belangrijk dat u op de juiste set banden rijdt, voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers. Zomerbanden blijven namelijk onder warme weersomstandigheden zacht doordat er minder inkepingen in het profiel zitten. Hierdoor heeft u een kortere remweg en een betere wegligging.
De gouden regel, wissel naar zomerbanden als de temperaturen oplopen tot boven de 7 graden.

Winterbanden
In de maanden oktober tot en met maart is het vaak koud en nat buiten. Met zulke weersomstandigheden is het belangrijk dat u op winterbanden rijdt. Winterbanden blijven onder natte en koude weersomstandigheden zacht en de lamellen zorgen voor een goede waterafvoer. De banden hebben namelijk dwars en zigzag geplaatste inkepingen. Hierdoor behoudt u meer grip op de weg en heeft u een optimale wegligging.

4-Seizoenen banden
Rijdt u niet zo vaak met uw auto? Dan zijn all-season banden een uitkomst. De autobanden passen zich aan de temperatuur en de omstandigheden van het weg oppervlak aan, waardoor u deze autobanden het hele jaar door kunt gebruiken. Bij extremere winterse weersomstandigheden zijn deze banden echter niet optimaal en is het aan te raden om winterbanden te kiezen.

Afspraak maken voor de bandenwissel? Neem dan gelieve telefonisch contact met ons op (0595) 42 21 81.

Contact opnemen

Open chat
Welkom, heeft u vragen?
Welkom bij Bakker Auto Centrum Winsum, waarmee kunnen wij u van dienst zijn?