Werkplaats

EV-onderhoud

Ook voor uw EV-voertuig

Om in te spelen op een wereld waarin technologie en elektrisch rijden steeds belangrijker wordt, hebben onze monteurs bij EV-specialist Bakker Auto Centrum Winsum zich gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van EV-voertuigen (elektrische voertuigen). Wij zijn ons bewust van de meest recente ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche. Daarom kunt u bij ons terecht voor al uw onderhoud en reparaties aan uw hybride of elektrische auto. Kortom onze specialisten staan voor u klaar voor EV-onderhoud!

EV-onderhoud

Elke auto, zowel voertuigen met conventionele verbrandingsmotorenmotoren als voertuigen met elektromotoren, hebben onderhoud nodig. Een elektrisch voertuig bestaat uit vele complexe onderdelen, zoals de elektromotor, het accupakket, de omvormer (on board charger) en de ingebouwde lader. Deze complexe onderdelen dienen periodiek gecontroleerd te worden om storingen en defecten te voorkomen. Daarnaast heeft een elektrisch voertuig onderdelen die overeenkomen met een voertuig met conventionele verbrandingsmotor, zoals banden, verlichting, airco en remmen. Deze onderdelen dienen ook periodiek gecontroleerd te worden op werking, zodat u met een gerust hart de weg op kunt.

Waar ligt de focus?

De focus bij EV-onderhoud is anders dan bij onderhoud aan voertuigen met conventionele verbrandingsmotoren. Zo bevatten elektrische voertuig minder vloeistoffen, filters en bewegende onderdelen. De focus ligt wel op de accu, de remmen, het koelsysteem en de banden.

Een elektrisch voertuig zet bewegingsenergie van een auto om in elektrische energie door middel van regeneratief remmen. Tijdens dit proces functioneert de elektromotor als dynamo en remt de auto af. De remmen worden ontlast bij een EV-voertuig en dus minder gebruikt. Deze ontlasting kan ervoor zorgen dat remschijven eerder verroesten of defecten gaan vertonen. Extra belangrijk dus om dit te controleren.

Een elektrisch voertuig is tevens voorzien van een ingewikkeld koelsysteem, waarbij optioneel ook nog een warmtepomp aanwezig is. De warmtepomp en het koelsysteem bewaken de temperatuur van het accupakket. Zo voorkomt het koelsysteem en de warmtepomp oververhitting en onderkoeling van het accupakket, wat de levensduur van een accupakket ten goede komt. Kortom een goede werking van dit systeem is belangrijk, om stilstand te voorkomen.

 

Rijdt u elektrisch of bent u van plan om elektrisch te gaan rijden in de toekomst? Dan bent u bij EV-specialist Bakker Auto Centrum Winsum aan het juist adres!

Bekijk ons elektrisch aanbod of maak snel een afspraak voor uw EV-voertuig!

Contact opnemen

Open chat
Welkom, heeft u vragen?
Welkom bij Bakker Auto Centrum Winsum, waarmee kunnen wij u van dienst zijn?